Pripremili ste previše palente i sada ju mislite baciti? Nemojte jer postoji način kako iskoristiti hladnu palentu. Time ćete odmah pripremiti drugi obrok, a nećete bacati hranu. To je dobar način za tzv. „recikliranje“ hrane i njezino ponovno upotrebljavanje. Recimo, jedan od načina kako iskoristiti hladnu palentu je da pripremite krokete.
Sastojci za krokete od hladne palente:
- 2 jaja
- ostatak palente
- Sol, papar
- 100 ml mlijeka
- smjesa za paniranje
- ulje za prženje
Za početak postupka kako iskoristiti hladnu palentu morate ugrijte palentu. Možete koristiti mikrovalnu ili pećnicu. Nakon toga ju izgnječite za pire krumpir i umiješajte ostale sastojke. Kada je smjesa izrađena, režite njoke. Uvaljajte ih u brašno, jaja i mrvice te pržite u ulju. Ako ne želite pržene, možete ih peći u pećnici.
Kroketi su i više nego odličan način kako iskoristiti hladnu palentu, no postoji još puno načina.