Kuhani ili pečeni kesteni? Kod kuće je najlakše skuhati kestene, ali postoji i praktičan način kako ispeći kestene kod kuće.
Najprije pripremite kestene tako da svaki razrežete u obliku slova X. Kada ste pripremili kestene zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Stavite ih u lim za pečenje, važno ih je staviti u jednom sloju. Pecite ih oko pola sata uz povremeno miješanje kako bi se ravnomjerno ispekli. Provjerite nakon pola sata jesu li kesteni pečeni, ako nisu ostavite ih u pećnici još 10-ak minuta.
Izvadite kestene i ohladite. Kesteni bi se trebali jednostavno očistiti.
Drugi način kako ispeći kestene kod kuće je na tavici. Pripremite kestene isto kao da ih pečete u pećnici. Tavicu bez masnoće zagrijte i rasporedite jedan red kestena. Pecite na srednje laganoj vatri uz povremeno miješanje. Nakon 20-ak minuta kesteni su gotovi. Premjestite ih u posudu ili na kuhinjsku krpu.
Pečeni kesteni su najbolji kada su topli.