Bijela riža kratkog zrna često je prekrivena škrobom koji možete isprati ako ne želite da vam riža bude previše ljepljiva. Kako dinstati rižu?
Da biste isprali višak škroba, odmjerite rižu u lonac i ulijte dovoljno hladne vode da prekrije zrna. Prstima nježno protresite rižu i lagano protrljajte. Izlijte škrobnu vodu. Ponovite jedanput ili dvaputa, ovisno o tome koliko je riža škrobna. Voda ne mora biti potpuno bistra nakon završnog pranja. Sada pogledajte kako dinstati rižu.
Nakon što ste posljednji put izlili vodu, dodajte čistu vodu u lonac. Dodajte 1 i pol do 2 šalice vode za 1 šalicu riže. Poklopite lonac i zakuhajte, a zatim smanjite vatru na najnižu postavku. Pustite da se riža lagano dinsta 18 do 20 minuta. Maknite lonac s vatre i ostavite rižu da se dinsta na pari u poklopljenom loncu 5 minuta. Tako ćete dobiti savršeno dinstanu rižu. Sada ste sigurni kako se dinsta riža.