Recept i priprema / Kako dinstati luk da se raspadne?

Image
Foto: Pixabay

Prilikom dinstanja luka, luk vam se nikad ne raspadne iako to želite? Donosimo upute za kako dinstati luk da se raspadne prilikom dinstanja.

1.10.2022.
16:32
Pixabay
VOYO logo

Luk ima nekoliko zdravstvenih prednosti, uglavnom zbog visokog sadržaja antioksidansa i spojeva koji sadrže sumpor. Luk ima antioksidativno i protuupalno djelovanje te se povezuju sa smanjenim rizikom od raka, nižom razinom šećera u krvi i poboljšanjem zdravlja kostiju.

Ogulite i narežite luk. Stavite veliku neprijanjajuću tavu na srednju do srednje jaku temperaturu, visoka temperatura pomaže tome da se luk raspadne prilikom dinstanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, luk i sol. Raširite luk u tavu i ostavite da se dinsta sve dok se ne raspadne. Povremeno promiješajte dok se luk lagano ne raspadne. Ovo bi trebalo trajati oko 10 minuta, ali vrijeme dinstanja prije nego se luk raspadne može varirati ovisno o veličini i vrsti samog luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo