Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako dinstati luk da se raspadne?

Prilikom dinstanja luka, luk vam se nikad ne raspadne iako to želite? Donosimo upute za kako dinstati luk da se raspadne prilikom dinstanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Luk ima nekoliko zdravstvenih prednosti, uglavnom zbog visokog sadržaja antioksidansa i spojeva koji sadrže sumpor. Luk ima antioksidativno i protuupalno djelovanje te se povezuju sa smanjenim rizikom od raka, nižom razinom šećera u krvi i poboljšanjem zdravlja kostiju.

Ogulite i narežite luk. Stavite veliku neprijanjajuću tavu na srednju do srednje jaku temperaturu, visoka temperatura pomaže tome da se luk raspadne prilikom dinstanja.

U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, luk i sol. Raširite luk u tavu i ostavite da se dinsta sve dok se ne raspadne. Povremeno promiješajte dok se luk lagano ne raspadne. Ovo bi trebalo trajati oko 10 minuta, ali vrijeme dinstanja prije nego se luk raspadne može varirati ovisno o veličini i vrsti samog luka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike