Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Priprema ribe /

Kako postići da riba bude hrskava?

Svaki put kada pripremate ribu nedostaje hrskavost ribe. Kako postići da riba bude hrskava?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Riba pržena na tavi je savršen ručak, sa svojom prekrasnom hrskavom zlatnom koricom i sočnim mesom iznutra. To je super brza večera jer kuhanje ribljih fileta na štednjaku traje manje od 5 minuta. Kako da riba bude hrskava?

Sastojci za pripremu ribe:

2 tanka riblja fileta

sol i papar

35 g brašna

žličica paprike, po želji

2 – 3 žlice ulja

kriške limuna

sitno sjeckani peršin ili kopar, za ukras, po želji

Kako da riba bude hrskava?

Koristite papirnate ručnike da osušite ribu s obje strane. Ovo je osobito važno ako koristite odmrznutu ribu. Ribu dobro začinite s obje strane solju i paprom. Na tanjuru pomiješajte brašno i papriku. Premažite ribu s obje strane brašnom, čvrsto pritiskujući da se zalijepi, ali dobro protresite da uklonite višak. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri dok ne vidite dim. Dodajte ulje i vrteći pokrijte tavu, zagrijat će se za nekoliko sekundi.

Dodajte ribu koja bi trebala odmah zacvrčati. Lagano protresite tavu da se riba pomakne. Kuhajte 2 minute dok ne postane zlatna i hrskava, lagano pritiskujući, a zatim okrenite. Drugu stranu pecite 2 minute dok ne postane hrskava, a zatim je izvadite. Ako prebrzo porumeni, samo nakratko maknite posudu sa štednjaka. Ako se zalijepi, nemojte se pomicati jer prirodno će se odlijepiti kada postane zlatna.

Ribu odmah poslužite s kriškama limuna i ukrašenom koprom ili peršinom, ako ih koristite. Sada znate kako da riba bude hrskava.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike