Dizano tijesot /

Kako da kiflice budu mekane?

Image
Foto: Pixabay

U čemu je tajna i kako da kiflice budu mekane? Donosimo provjereni recept i praktične savjete kako da kiflice budu mekane.

1.12.2022.
16:37
Pixabay
VOYO logo

Kiflice su najbolje kada su domaće, ali i kada su mekane. Kako da kiflice budu mekane? U čemu je tajna pripreme mekanih kiflica? Tajna je u dobrom receptu.

Sastojci za mekane kiflice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 šalice glatkog brašna
  • 4 žlice otopljenog maslaca
  • svježi kvasac ili iz vrećice
  • 2 jaja
  • žličica soli
  • šalica toplog mlijeka
  • 1/4 šalice šećera
  • 2 žličice šećera za dizanje kvasca

Kako da kiflice budu mekane:

Kvasac otopite u dvije žlice šećrea i toplom mlijeku. Promiješajte i ostavite 5 mintua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme umutite jaja s otopljenim maslacom i ostavite sa strane. U drugoj posudu pomiješajte brašno, sol i šećer. U srediti napravite udubljenje i dodajte kvasac te smjesu od jaja i maslaca.

Dobro izmiješajte, trebate dobtii mekano tijesto. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne dobijte glatko tijesto.

Stavite tijesto u plastičnu foliju i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena. Tijesto se mora udvostručiti.

Kada je tijesto spremno, ponovno ga mijesite kako biste istisnuli zrak. I na kraju radite kflice ili oblike prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaku kiflicu premažite jajem i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta. Kako da kiflice budu mekane važno je pravilno pripremiti kvasac i dovoljno dugo ostaviti tijesto da se odmori. I na kraju ne smijete predugo peći kiflice kako bi ostale mekane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo