Kiflice su najbolje kada su domaće, ali i kada su mekane. Kako da kiflice budu mekane? U čemu je tajna pripreme mekanih kiflica? Tajna je u dobrom receptu.
Sastojci za mekane kiflice:
- 4 šalice glatkog brašna
- 4 žlice otopljenog maslaca
- svježi kvasac ili iz vrećice
- 2 jaja
- žličica soli
- šalica toplog mlijeka
- 1/4 šalice šećera
- 2 žličice šećera za dizanje kvasca
Kako da kiflice budu mekane:
Kvasac otopite u dvije žlice šećrea i toplom mlijeku. Promiješajte i ostavite 5 mintua.
Za to vrijeme umutite jaja s otopljenim maslacom i ostavite sa strane. U drugoj posudu pomiješajte brašno, sol i šećer. U srediti napravite udubljenje i dodajte kvasac te smjesu od jaja i maslaca.
Dobro izmiješajte, trebate dobtii mekano tijesto. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne dobijte glatko tijesto.
Stavite tijesto u plastičnu foliju i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena. Tijesto se mora udvostručiti.
Kada je tijesto spremno, ponovno ga mijesite kako biste istisnuli zrak. I na kraju radite kflice ili oblike prema želji.
Svaku kiflicu premažite jajem i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta. Kako da kiflice budu mekane važno je pravilno pripremiti kvasac i dovoljno dugo ostaviti tijesto da se odmori. I na kraju ne smijete predugo peći kiflice kako bi ostale mekane.