Skladištenje jabuka /

Kako čuvati jabuke poslije branja?

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti hrskave jabuke? Pravilno čuvanje jabuka poslije branja osigurati će njihov svjež okus i teksturu. Kako čuvati jabuke poslije branja?

28.5.2022.
13:55
Pixabay
VOYO logo

Ništa se ne može usporediti s hrskavošću i teksturom tek ubrane jabuke. Nažalost, jabuke ostavljene u zdjeli za voće nekoliko dana će početi gubiti onaj svježi okus tek ubranih jabuka. Dobra vijest je da pravilnim načinom kako čuvati jabuke poslije branja možete mjesecima uživati ​​u hrskavim i ukusnim jabukama. No, kako čuvati jabuke poslije branja?

Tajna pravilnog čuvanja jabuka nakon branja je u temperaturi i vlažnosti zraka. Idealna temperatura skladištenja jabuka je 0°C do 5°C s 90 do 95 posto vlažnosti. Ako nemate puno jabuka, hladnjak je dobra opcija. Stavite jabuke u plastičnu vrećicu s rupama i spremite ih u ladicu u hladnjaku. Ne spremajte ostalo povrće u istu ladicu, jer jabuke ispuštaju plin etilen, koji može ubrzati propadanje susjednih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako čuvati jabuke poslije branja ako se radi o većim količinama? Ako imate veće količine jabuka, potražite hladno i tamno mjesto koje je relativno vlažno, kao što je podrum ili garaža. Najbolje je da temperatura ostane blizu nule, ali ne ispod. Zamotajte svaku jabuku s peteljkom u komad novina. Stavite omotane jabuke u sanduk ili kantu u jednom sloju. Ovaj način kako čuvati jabuke poslije branja osigurati će svježinu vaših jabuka čak i nakon nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo