Ništa se ne može usporediti s hrskavošću i teksturom tek ubrane jabuke. Nažalost, jabuke ostavljene u zdjeli za voće nekoliko dana će početi gubiti onaj svježi okus tek ubranih jabuka. Dobra vijest je da pravilnim načinom kako čuvati jabuke poslije branja možete mjesecima uživati u hrskavim i ukusnim jabukama. No, kako čuvati jabuke poslije branja?
Tajna pravilnog čuvanja jabuka nakon branja je u temperaturi i vlažnosti zraka. Idealna temperatura skladištenja jabuka je 0°C do 5°C s 90 do 95 posto vlažnosti. Ako nemate puno jabuka, hladnjak je dobra opcija. Stavite jabuke u plastičnu vrećicu s rupama i spremite ih u ladicu u hladnjaku. Ne spremajte ostalo povrće u istu ladicu, jer jabuke ispuštaju plin etilen, koji može ubrzati propadanje susjednih proizvoda.
No, kako čuvati jabuke poslije branja ako se radi o većim količinama? Ako imate veće količine jabuka, potražite hladno i tamno mjesto koje je relativno vlažno, kao što je podrum ili garaža. Najbolje je da temperatura ostane blizu nule, ali ne ispod. Zamotajte svaku jabuku s peteljkom u komad novina. Stavite omotane jabuke u sanduk ili kantu u jednom sloju. Ovaj način kako čuvati jabuke poslije branja osigurati će svježinu vaših jabuka čak i nakon nekoliko tjedana.