Službeno poznate kao Capsicum annum, ove ljute paprike članovi su obitelji Solanaceae (velenka), zajedno sa svojim dalekim rođacima, krumpirom, patlidžanima i rajčicama. Smatra se da kajenske paprike potječu iz Južne Amerike, ali njihov opušteni začin učinio ih je popularnim dodatkom kuhinjama diljem svijeta. Kajenski papae ima ljutu, ali ne previše ljutu razinu. Kako upotrebiti kajenski papar u kuhinji?
Meksička vruća čokolada je jedna od najzanimljivijih upotreba kajenskog papra. U vrući kakao umiješajte kajenski prah za slatko-pikantni učinak koji će vas zagrijati u najhladnijim danima.
Pojačajte svoju kavu. Možete posipati samo malo začina u svoju kavu kako bi vas brzo razbudila.
Upotrebite kajenski papar u mnogim jelima. Ako volite ljuto, kajenski papar možete dodati u bilo koje jelo i tako mu dodati pikantan okus.
Budite hrabri sa sirovim paprikama, umjesto upotrebe kajenskog papra. Sirove, svježe kajenske paprike imaju najveći učinak. Ako želite u potpunosti prigrliti njihovu začinjenu moć, pokušajte ih nasjeckati na male komadiće i dodati domaćoj salsi umjesto kajenskog papra. Također su odličan dodatak marinadi za meso.