Juneći flam treba pripremiti na pravilan način kako bi rezultat bilo ukusno i sočno glavno jelo. Kako pripremiti juneći flam?
Sastojci za juneći flam:
- 1 kg junećeg flama
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica mljevenog kima
- 1 žlica dimljene paprike
- 1 žličica sušenog origana
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žlica tamno smeđeg šećera
- sol
- papar
Priprema junećeg flama:
Kako bi vaš odrezak od junećeg flama u konačnici bio što ukusniji, najprije je potrebno pomiješati sve začine kojima ćete istrljati flam.
Nakon što ste odradili početni korak, juneći flam s obje strane temeljito premažite maslinovim uljem. Važno je da ga dobro utrljate kako biste dobili na što većoj sočnosti. Poslije odrezak premažite začinima. Njih je također potrebno dobro utrljati.
Juneći flam ostavite sa strane jedan sat ili više, kako bi se meso odmorilo prije termičke obrade.
Kada ste odradili sve potrebne korake, red dolazi na pečenje. Roštilj ili tavu od lijevanog željeza zagrijte na, a zatim lagano dodajte odrezak. Juneći flam pecite na žaru tri do četiri minute sa svake strane, ili dok ne pougljeni izvana, a iznutra je srednje pečen.
Pripremljeno ukusno meso prebacite na topli tanjur i ostavite pet minuta. Fino narežite i poslužite s omiljenim umakom ili jelom.