Glavno jelo / Juneći file s njokima u crnom vinu

Image

Juneći biftek možete pripremati na različite načine i s različitim umacima. Jeste li probali Juneći file s njokima u crnom vinu?

19.7.2021.
9:27
VOYO logo

Jelo Juneći file s njokima u crnom vinu brzo se priprema, priprema je jednostavna, a jelo je izvrsno. Juneći biftek pripremite i poslužite s njokim u umaku od crnog vina. Juneći file s njokima u crnom vinu glavno je jelo, koje će vas oduševiti.

Juneći file s njokima u crnom vinu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg junećeg bifteka
  • 30 dkg njoka
  • 2 dcl crnog vina
  • 1,2 dcl goveđeg temeljca
  • grančica ružmarina
  • 5 dkg maslaca
  • 1,2 dcl vrhnja za kuhanje
  • ulje
  • papar
  • sol

Juneći file s njokima u crnom vinu priprema:

Juneći biftek narežite na odreske, poslolite i premažažite uljem. Stavite ih peći na vruće ulje, pecite oko 4 minute sa svake strane i premjestite na foliju kakda su pečeni. Zatvorite ih u foliji, a za to vijreme u tavu dodajte crno vino i juhu, ružmarin i kuhajte dok tekućina ne ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte vodu u posudu, posolite i kuhajte njoke.

Na tavi s vinom dodajte vrhnje za kuhanje i napravite umak. Dodajte kuhane njoke, maslac i sve izmiješajte. Jelo juneći file s njokima u crnom vinu preostaje samo poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo