Jelo Juneći file s njokima u crnom vinu brzo se priprema, priprema je jednostavna, a jelo je izvrsno. Juneći biftek pripremite i poslužite s njokim u umaku od crnog vina. Juneći file s njokima u crnom vinu glavno je jelo, koje će vas oduševiti.
Juneći file s njokima u crnom vinu sastojci:
- 60 dkg junećeg bifteka
- 30 dkg njoka
- 2 dcl crnog vina
- 1,2 dcl goveđeg temeljca
- grančica ružmarina
- 5 dkg maslaca
- 1,2 dcl vrhnja za kuhanje
- ulje
- papar
- sol
Juneći file s njokima u crnom vinu priprema:
Juneći biftek narežite na odreske, poslolite i premažažite uljem. Stavite ih peći na vruće ulje, pecite oko 4 minute sa svake strane i premjestite na foliju kakda su pečeni. Zatvorite ih u foliji, a za to vijreme u tavu dodajte crno vino i juhu, ružmarin i kuhajte dok tekućina ne ispari.
Ulijte vodu u posudu, posolite i kuhajte njoke.
Na tavi s vinom dodajte vrhnje za kuhanje i napravite umak. Dodajte kuhane njoke, maslac i sve izmiješajte. Jelo juneći file s njokima u crnom vinu preostaje samo poslužiti.