Juneći but je odličan izbor za pripremu ručka. Jedan od načina pripreme junećeg buta je priprema na tavi. Kako se priprema juneći but na tavi otkriva recept.
Juneći but na tavi sastojci:
- 1/2 kg junećeg buta
- ulje
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
Juneći but na tavi recept:
Juneći but narežite na odreske. Zgnječite češnjak.
Na tavi na ulju stavite dinstati juneći but. Pecite oko 5 minuta sa svake strane, vrijeme pečenja ovisi o debljini odrezaka.
Začinite odreske sa soli i paprom s obje stane. Dodajte češnjak i utrljajte ga u meso. Dinstajte dalje na laganoj vatri oko 3 minute i kada je meso pečeno izvadite ga na tanjur.
Juneći but na tavi je gotov i najbolji kada se odmah posluži. Ovo jelo se savršeno slaže sa svim vrstama priloga i salata.