Odličan način za iskorištavanje suhih vrganja je juha od suhih vrganja. Juha od suhih vrganja je super ideja za lagani ručak.
Sastojci potrebni za juhu od suhih vrganja:
- 30 g suhih vrganja
- 1 glavica luka
- ulje
- žlica brašna
- pola šalice mlijeka
- 1 l vode
- začini
Juha od suhih vrganja recept:
Sat vremena prije nego što se juha od suhih vrganja počne pripremati, suhe vrganje namočite u vodi. Luk nasjeckajte na sitno i dinstajte ga na maslinovom ulju. Na luk dodajte i suhe vrganje. Dinstajte nekoliko minuta pa sve zalijte vodom. Juhu začinite začinima po želji pa pokrijte i ostavite da se kuha.
Nakon desetak minuta kuhanja u juhu dodajte žlicu brašna pomiješanu sa mlijekom. Sada kontinuirano miješajte da bi se brašno i mlijeko spojili sa juhom. Ostavite da se kuha još barem dvadesetak minuta pa maknite sa štednjaka.
Ako želite još kremastiju juhu, juha od suhih vrganja može se dodatno usitniti sa štapnim mikserom.