Recept i priprema / Juha od škrapine ukusno i lagano predjelo

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji i isprobavati nove i neobične recepte? Juha od škarpine savršeno je jelo za vas.

17.4.2022.
16:25
Pixabay
VOYO logo

Fileti škarpine vrlo su ukusni, a najčešće se pripremaju pečeni. Za promjenu donosimo recept za pripremu juhe od škarpine. Dodate li tjesteninu u juhu od škarpine možete je poslužiti i kao samostalni obrok. Kako se priprema juha od škarpine?

Sastojci potrebni za pripremu juhe od škarpine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg fileta škarpine
  • 4 lista kupusa
  • 50 grama tofua
  • 1 rajčica
  • tikvica
  • kocka riblje juhe za temeljac
  • litra vode
  • 4 kriške đumbira

Pripremite temeljac od riblje koce. U lonac na vatri dodajte kocku juhe, đumbir i vodu. Pustite da juha prokuha. Dok se juha od škarpine kuha, pripremite povrće i ribu. Kupus narežite na trakice, tofu na kockice, rajčice na kriške a tikvice prepolovite te narežite dijagonalno. Filete škarpine narežite dijagonalno na ujednačenu debljinu.

U lonac s juhom najprije dodajte kupus, a zatim škarpinu i ostale sastojke. Pustite da juha od škarpine prokuha. Kada juha od škarpine prokuha, ostavite da kuha još jednu do dvije minute. Nakon toga, juha od škarpine je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo