Juha od mrkve, đumbira i kurkume
Juha od mrkve, đumbira i kurkume jelo je koje možete pripremiti brzo i jednostavno. Ova juha od mrkve, đumbira i kurkume jelo je bez mesa, a idealna je kao predjelo.
Juha od mrkve, đumbira i kurkume sastojci:
75 dkg mrkve
glavica luka
2 celerove stabljike
lovorov list
đumbir (5 cm)
2 žlice kurkume
2 češnja češnjaka
litra povrtnog temeljca
Juha od mrkve, đumbira i kurkume priprema:
Na maslinovo ulje stravite dinstati luk, mrkvu, celer i lovorov list. Nakon 10-ak minuta dodajte đumbit, kurkumu i češnjak te još dinstajte oko pet minuta.
U posudu stavite povrtni temeljac i kuhajte dok ne zavri, a zatim na laganoj vatri kuhajte još 15 minuta. Nakon što je mrkva omekšala maknite s vatre, izvadite lovorov list i pustite neka se ohladi. Nakon što se juha malo ohaldi sa štapnim mikserom usitnite sve sastojke.
Vratite juhu na vatru kako biste je još malu ugrijali. Juha od mrkve, đumbira i kurkume je gotova i spremna za posluživanje, ukrasite je prema vlastitoj želji.