Juha od bundeve
Sastojci:
60 dkg bundeve,
50 g luka,
1 g cimeta,
1 g klinčića,
10 g češnjaka,
1 dcl vrhnja za kuhanje,
20 g sjemenki bundeve,
0,2 dcl ulja od bundeve
Priprema:
Iz bundeve uklonite koštice i stavite je peći na pola sata u pećnicu koju ste ranije zagrijali na 200 Celzijevih stupnjeva. U lonac stavite ulje, luk i krumpir, koji ste nasjeckali na sitne kockice.
Sve zajedno zalijte vodom, posolite, popaprite i kuhajte dok krumpir ne omekša
Nakon što je pečena, bundevu izvadite iz pećnice, ogulite joj koru i stavite kuhati zajedno s lukom i krumpirom. Dodajte malo cimeta i dva, tri klinčića. Nakon 10 minuta maknite juhu s vatre te sve zajedno izmiješajte sa štapnim mikserom.
Kada juhu stavite u tanjur, dodajte joj par sjemenki bundeve, malo vrhnja za kuhanje i bućinog ulja.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.