NE MOŽETE PROMAŠITI /

Juha kojom ćete impresionirati svoje goste

'Nekad su se bundevom hranile svinje, a danas ćemo mi od nje raditi juhu', rekao je Tomislav Gretić i pokazao kako se može složiti vrlo zanimljiva juha.

19.4.2012.
17:55
VOYO logo

Juha od bundeve

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60 dkg bundeve,

50 g luka,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 g cimeta,

1 g klinčića,

10 g češnjaka,

1 dcl vrhnja za kuhanje,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20 g sjemenki bundeve,

0,2 dcl ulja od bundeve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Iz bundeve uklonite koštice i stavite je peći na pola sata u pećnicu koju ste ranije zagrijali na 200 Celzijevih stupnjeva. U lonac stavite ulje, luk i krumpir, koji ste nasjeckali na sitne kockice.

Sve zajedno zalijte vodom, posolite, popaprite i kuhajte dok krumpir ne omekša

Nakon što je pečena, bundevu izvadite iz pećnice, ogulite joj koru i stavite kuhati zajedno s lukom i krumpirom. Dodajte malo cimeta i dva, tri klinčića. Nakon 10 minuta maknite juhu s vatre te sve zajedno izmiješajte sa štapnim mikserom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada juhu stavite u tanjur, dodajte joj par sjemenki bundeve, malo vrhnja za kuhanje i bućinog ulja.

Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo