Francuska kuhinja /

Kako se radi ukusan domaći Joconde biskvit?

Image
Foto: Pixabay

Obožavate francusku kuhinju i tražite nove recepte? Joconde biskvit je tradicionalan francuski desert. Saznajte kako se priprema ukusni recept za joconde biskvit.

10.11.2022.
16:31
Pixabay
VOYO logo

Joconde biskvit je lagani biskvit od badema, koji je na francuskom poznat kao La Joconde, a ime je dobio po Mona Lisi. Joconde biskvit najčešće se koristi za izradu opernih torti, biskvitnih kolača i malih slastica punjenih mousseom ili kremom od maslaca.

Sastojci potrebni da se pripremi domaći joconde biskvit su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g bademovog brašna
  • 170 g šećera u prahu
  • 60 g brašna za kolače
  • 5 velikih jaja
  • 6 bjelanjaka
  • 30 g šećera
  • 70 g otopljenog maslaca

Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti recept za joconde biskvit je zagrijati pećnicu na 230°C. Prosijte bademovo brašno da ne bude grudica. Zatim umiješajte 5 cijelih jaja u brašno dok smjesa ne bude glatka. U posebnoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i polako dodajte drugu mjeru šećera. Nastavite mutiti do čvrstih vrhova.

Zatim umiješajte smjesu od bjelanjaka u smjesu dok se ne sjedini. Pazite da ga ne premijesite. Polako umiješajte otopljeni maslac u smjesu za joconde biskvit. Na kraju rasporedite smjesu za joconde biskvit na pripremljenu podlogu i pecite 8 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon 8 minuta, joconde biskvit je gotov i spreman za nastavak vašeg recepta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo