Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Francuska kuhinja /

Kako se radi ukusan domaći Joconde biskvit?

Obožavate francusku kuhinju i tražite nove recepte? Joconde biskvit je tradicionalan francuski desert. Saznajte kako se priprema ukusni recept za joconde biskvit.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Joconde biskvit je lagani biskvit od badema, koji je na francuskom poznat kao La Joconde, a ime je dobio po Mona Lisi. Joconde biskvit najčešće se koristi za izradu opernih torti, biskvitnih kolača i malih slastica punjenih mousseom ili kremom od maslaca.

Sastojci potrebni da se pripremi domaći joconde biskvit su:

200 g bademovog brašna

170 g šećera u prahu

60 g brašna za kolače

5 velikih jaja

6 bjelanjaka

30 g šećera

70 g otopljenog maslaca

Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti recept za joconde biskvit je zagrijati pećnicu na 230°C. Prosijte bademovo brašno da ne bude grudica. Zatim umiješajte 5 cijelih jaja u brašno dok smjesa ne bude glatka. U posebnoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i polako dodajte drugu mjeru šećera. Nastavite mutiti do čvrstih vrhova.

Zatim umiješajte smjesu od bjelanjaka u smjesu dok se ne sjedini. Pazite da ga ne premijesite. Polako umiješajte otopljeni maslac u smjesu za joconde biskvit. Na kraju rasporedite smjesu za joconde biskvit na pripremljenu podlogu i pecite 8 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon 8 minuta, joconde biskvit je gotov i spreman za nastavak vašeg recepta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike