Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Ideje za variva /

Jesenska variva neka pronađu mjesto na vašem jelovniku

Jesen kuca na vrata, a s njom i hladnije vrijeme, što znači da je savršeno vrijeme za variva. Jesenska variva savršen su način unošenja topline u tmurne jesenske dane.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Lišće mijenja boju, dani postaju hladniji i savršeno je vrijeme za izdašno jelo poput jesenskog variva. Jesensko varivo prepuno je krumpira, mrkve i tikvice, pa čak i jabuka koje su na vrhuncu sezone. Nakon nekoliko sati krčkanja u loncu, ovo varivo postaje nježno i ukusno da će vam cijela kuća zamirisati.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusno jesensko varivo su:

2 žlice ulja avokada

500 grama govedine narezane na kockice

¼ šalice višenamjenskog brašna

1 srednji luk, narezan na kockice

3 srednje mrkve, narezane na kolutiće

2 stabljike celera, narezane na kockice

3 režnja češnjaka

¼ žličice dimljene paprike

½ žličice suhe majčine dušice

170 ml paste od rajčice

4 šalice goveđeg temeljca

1 šalica maslaca od jabuke

1 žličica jabučnog octa

2 šalice tikvice, narezane na kockice

2 šalice krumpira, narezanog na kockice

Sol i mljeveni crni papar

Kada se priprema jesensko varivo, prvo je potrebno zagrijati pećnicu na 165°C. Zatim u velikoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Dok se ulje zagrijava, u velikoj zdjeli pomiješajte goveđe kocke s brašnom i obilnim prstohvatom soli. Kad se ulje zagrije, ispržite govedinu. Kako biste dobili zlatno-smeđu koricu na govedini, pazite da ne pretrpate tavu. Nakon što govedina dobije smeđu koricu, premjestite pečene goveđe kockice u lonac prikladan za pećnicu. Dodajte preostalu žlicu ulja u istu tavu.

U tavu dodajte luk narezan na kockice, mrkvu i celer. Začinite s prstohvatom soli i pirjajte na srednje jakoj vatri 5-6 minuta ili dok povrće ne počne omekšavati i lagano poprimati smeđu boju na rubovima. Povrću dodajte češnjak i pirjajte još 1 minutu. Umiješajte papriku, sušeni timijan i pastu od rajčice te kuhajte još 2 minute. Dodajte 2 šalice goveđeg temeljca u tavu dok stružete dno tave kako biste olabavili smeđe komadiće. Maknite s vatre i prebacite smjesu u pećnicu s govedinom. Dodajte maslac od jabuke i jabučni ocat u lonac s govedinom. Promiješajte da se jesensko varivo sjedini. Pokrijte poklopcem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 1 i pol sat.

Jesensko varivo izvadite iz pećnice. Dodajte tikvicu, krumpir i preostali goveđi temeljac. Promiješajte da se sjedini. Vratite poklopac i vratite u pećnicu na 1 sat. Izvadite iz pećnice. Promiješajte i vratite u pećnicu bez poklopca. Pecite 30 minuta ili dok meso i povrće ne omekšaju, a tekućina se smanji do željene gustoće. Jesensko varivo je gotovo i spremno za posluživanje kad se ohladi. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike