Kuharica /

Jela od svinjetine odličan izbor za nedjeljni ručak

Image
Foto: Pixabay

Svinjetina je odličan izbor za nedjeljni ručak a možete je pripremiti u pećnici ili u instant loncu. Uz svinjetinu možete dodati razno povrće.

1.3.2023.
14:23
Pixabay
VOYO logo

Svinjsko pečenje ima dosta masnoće pa ga tijekom pripreme nemojte pokrivati kako se ne bi iskuhalo na pari.

Sastojci potrebni za pripremu svinjetine za nedjeljni ručak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg svinjske lopatice ili pečenke
  • 2 žlice ulja
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 glavice luka
  • 500 g mrkve
  • 1,5 kg mladog krumpira
  • 2 šalice soka od jabuke
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • sol
  • papar

Upute za pripremu svinjetine za nedjeljni ručak:

Zagrijte pećnicu na 220 C stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulje utrljajte na svinjsko pečenje. U maloj posudi pomiješajte sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu i papriku. Svinjsko pečenje pospite mješavinom začina. Stavite masnu stranu prema gore u posudu za pečenje ili veliku pećnicu od lijevanog željeza.

Pecite, nepokriveno, u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 30 do 45 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 200 stupnjeva i nastavite peći još 1 sat.

Izvadite pečenje iz pećnice i oko mesa stavite komade luka, mrkve i krumpira. Na povrće prelijte sok od jabuke. Povrće začinite solju i paprom. Na vrh stavite grančicu ružmarina.

Kuhajte još 1 do 1 1/2 sat ili dok povrće ne omekša, a meso se lako reže vilicom. Povrće dodatno začinite soli i paprom po ukusu i poslužite vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo