Recept i priprema /

Jednostavni kolač s jabukama osvježavajući desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Jednostavan a ukusan kolač s jabukama uvijek možete napraviti kod kuće. Kolač s jabukama najbolje se upotpunjuje s okusom cimeta.

31.8.2022.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan kolač s jabukama sočan je, prepun svježih jabuka i ima hrskavi preljev od cimeta.

Sastojci potrebni za ovaj jednostavni kolač s jabukama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 210 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soda bikarbone
  • malo soli
  • 150 g šećera u prahu ili granuliranog šećera
  • nekoliko jabuka
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml ulja
  • 120 ml grčkog jogurta

Sastojci potrebni za preljev od cimeta:

  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žlica otopljenog maslaca

Sastojci potrebni za glazuru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 g šećera
  • 2 žlice mlijeka

Upute za pripremu ovog jednostavnog kolača s jabukama:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup papirom za pečenje.

2. U posudu dodajte brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu, sol i šećer. Dodajte i nasjeckanu jabuku i pomiješajte.

3. U posebnu zdjelu dodajte jaja, vaniliju, ulje i jogurt. Umutiti kratko samo da se žumanjci razbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i lagano miješajte drvenom kuhačom dok se ne sjedine – ali pazite da ne pretjerate. Žlicom stavljajte tijesto u pripremljeni lim.

5. Za preljev od cimeta pomiješajte cimet, šećer i maslac. Miješajte dok ne postane grudasto i mokro. Pospite preko tijesta za kolače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Pecite kolač od jabuka 30 do 35 minuta i nakon toga ga izvadite da se ohladi.

7. Za glazuru pomiješajte šećer i 1 žlicu mlijeka. Miješajte dok ne postane glatko. Ako je glazura pre gusta, dodajte dodatnu žlicu mlijeka. Prelijte cijelu tortu glazurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo