Recept i priprema /

Jednostavni kolač s jabukama osvježavajući desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Jednostavan a ukusan kolač s jabukama uvijek možete napraviti kod kuće. Kolač s jabukama najbolje se upotpunjuje s okusom cimeta.

31.8.2022.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan kolač s jabukama sočan je, prepun svježih jabuka i ima hrskavi preljev od cimeta.

Sastojci potrebni za ovaj jednostavni kolač s jabukama su:

  • 210 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soda bikarbone
  • malo soli
  • 150 g šećera u prahu ili granuliranog šećera
  • nekoliko jabuka
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml ulja
  • 120 ml grčkog jogurta

Sastojci potrebni za preljev od cimeta:

  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žlica otopljenog maslaca

Sastojci potrebni za glazuru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 g šećera
  • 2 žlice mlijeka

Upute za pripremu ovog jednostavnog kolača s jabukama:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup papirom za pečenje.

2. U posudu dodajte brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu, sol i šećer. Dodajte i nasjeckanu jabuku i pomiješajte.

3. U posebnu zdjelu dodajte jaja, vaniliju, ulje i jogurt. Umutiti kratko samo da se žumanjci razbiju.

4. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i lagano miješajte drvenom kuhačom dok se ne sjedine – ali pazite da ne pretjerate. Žlicom stavljajte tijesto u pripremljeni lim.

5. Za preljev od cimeta pomiješajte cimet, šećer i maslac. Miješajte dok ne postane grudasto i mokro. Pospite preko tijesta za kolače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Pecite kolač od jabuka 30 do 35 minuta i nakon toga ga izvadite da se ohladi.

7. Za glazuru pomiješajte šećer i 1 žlicu mlijeka. Miješajte dok ne postane glatko. Ako je glazura pre gusta, dodajte dodatnu žlicu mlijeka. Prelijte cijelu tortu glazurom.

savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo