Recept i priprema /

Jednostavni bolonjez ručak s kojim nećete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Ovaj jednostavni bolonjez možete pripremiti odmah jer većina sastojaka je zamjenjiva ili ju već imate doma. Evo recepta za jednostavni bolonjez.

17.8.2022.
14:10
Pixabay
VOYO logo

Jednostavni bolonjez je prava stvar kada nemate vremena pripremiti ručak ili večeru jer za njegovo pripremanje je potrebno svega 45 minuta. Pogledajte recept za jednostavni bolonjez.

Sastojci za jednostavni bolonjez:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednji luk (grubo nasjeckan)
  • 2 češnja češnjaka (oguljena i krupno nasjeckana)
  • 1 stabljika celera (krupno nasjeckana)
  • 1 mrkva (grubo nasjeckana)
  • 500 g mljevene govedine
  • 1 konzerva zdrobljenih rajčica od 28 unci
  • 1/4 šalice ravnog lista talijanskog peršina (nasjeckanog)
  • 8 listova svježeg bosiljka (nasjeckanog)
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1/4 šalice svježe naribanog parmezana

Ovdje se nalaze upute za jednostavni bolonjez:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Kad se skoro zadimi, dodajte luk i češnjak i pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne omekša, oko 8 minuta. Dodajte celer i mrkvu i pirjajte 5 minuta. Pojačajte vatru i dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte uz često miješanje i razbijanje velikih grudica te kuhajte dok meso više ne bude ružičasto, otprilike 10 minuta. Dodajte rajčice, peršin i bosiljak i kuhajte na srednje laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Posolite i popaprite. To će trajati otprilike pola sata. Završite jednostavni bolonjez parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo