Jednostavni bolonjez je prava stvar kada nemate vremena pripremiti ručak ili večeru jer za njegovo pripremanje je potrebno svega 45 minuta. Pogledajte recept za jednostavni bolonjez.
Sastojci za jednostavni bolonjez:
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 srednji luk (grubo nasjeckan)
- 2 češnja češnjaka (oguljena i krupno nasjeckana)
- 1 stabljika celera (krupno nasjeckana)
- 1 mrkva (grubo nasjeckana)
- 500 g mljevene govedine
- 1 konzerva zdrobljenih rajčica od 28 unci
- 1/4 šalice ravnog lista talijanskog peršina (nasjeckanog)
- 8 listova svježeg bosiljka (nasjeckanog)
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- 1/4 šalice svježe naribanog parmezana
Ovdje se nalaze upute za jednostavni bolonjez:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Kad se skoro zadimi, dodajte luk i češnjak i pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne omekša, oko 8 minuta. Dodajte celer i mrkvu i pirjajte 5 minuta. Pojačajte vatru i dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte uz često miješanje i razbijanje velikih grudica te kuhajte dok meso više ne bude ružičasto, otprilike 10 minuta. Dodajte rajčice, peršin i bosiljak i kuhajte na srednje laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Posolite i popaprite. To će trajati otprilike pola sata. Završite jednostavni bolonjez parmezanom.