Recept i priprema / Jednostavna torta od sira ili cheesecake odlična za sve prigode

Image
Foto: Pixabay

Jednostavna torta od sira poznata kao cheesecake odličan je osvježavajući desert. Donosimo recept kako se radi jednostavna torta od sira - cheesecake.

26.3.2022.
13:01
Pixabay
VOYO logo

Jednostavna torta od sira ili cheesecake super je desert za sve prigode. Kako se priprema jednostavna torta od sira - cheesecake?

Sastojci za jednostavnu tortu od sira odnosno cheesecake su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g keksa
  • 100 g maslaca, otopljenog
  • mahuna vanilije
  • 600 g punomasnog sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 ml vrhnja

Preljev:

  • 400 g jagoda, prepolovljenih
  • 25 g šećera u prahu

Jednostavna torta od sira cheesecake priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izradu podloge kod jednostavne torte od sira premažite pleh maslacem i obložite papirom za pečenje. Digestivne kekse stavite u plastičnu vrećicu za hranu i zdrobite u mrvice pomoću oklagije. Prebacite mrvice u zdjelu, pa prelijte otopljenim maslacem. Temeljito miješajte dok mrvice nisu potpuno obložene. Ubacite ih u pripremljeni lim i čvrsto pritisnite u podlogu kako biste napravili ravnomjeran sloj. Ostavite u hladnjaku 1 sat da se čvrsto stegne.

Mahunu vanilije prerežite na pola po dužini i istružite sjemenke stražnjom stranom kuhinjskog noža. Ulijte vrhnje u zdjelu i miješajte mikserom dok se tek ne počne zgušnjavati. Meki sir, šećer u prahu i sjemenke vanilije stavite u zasebnu zdjelu, a zatim miješajte 2 minute mikserom dok ne postane glatko i počne se zgušnjavati. Dodajte vrhnje i umiješajte ga u mješavinu mekog sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žlicom nanesite na podlogu od keksa, počevši od rubova prema unutra, pazeći da nema mjehurića zraka. Zagladite gornji dio jednostavne torte od sira - cheesecakea stražnjom stranom desertne žlice ili lopatice. Ostavite jednostavnu tortu od sira (cheesecake) da se stegne u hladnjaku preko noći. Ostavite cheesecake na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije posluživanja. Polovicu jagoda izmiksajte u blenderu ili procesoru hrane sa šećerom u prahu i 1 žličicom vode, a zatim procijedite. Preostale jagode naslažite na tortu, a po vrhu jednostavne torte od sira tj. cheesecakea prelite preljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo