Baza za sladoled omogućuje vam kreativnost pri stvaranju raznih okusa domaćeg sladoleda. Donosimo jednostavan i brz recept kako se radi baza za sladoled.
Sastojci:
2 šalice vrhnja za šlag
1 šalica mlijeka
3/4 šalice šećera
Prstohvat soli
4 žumanjka
1 žličica ekstrakta vanilije
Kod pripreme baze za sladoled, prvo u loncu zagrijte vrhnje za šlag i mlijeko na srednje niskoj vatri, dok ne počne blago ključati. Nakon toga maknite ga s vatre.
U zdjeli, umutite žumanjke sa šećerom i solju dok smjesa ne postane svjetlija i pjenasta.
Lagano ulijte vruće vrhnje i mlijeko u smjesu žumanjaka, neprestano miješajući.
Vratite smjesu u lonac i zagrijavajte na srednje niskoj vatri, neprestano miješajući dok se ne zgusne. Pazite da ne proključa. Skinite s vatre, dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte.
Ohladite bazu za sladoled na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak da se potpuno ohladi.
Ohlađenu bazu za sladoled ulijte u aparat za sladoled prema uputama uređaja, ili koristite tehniku smrzavanja u zamrzivaču uz povremeno miješanje.