Desert / Japanski vjetar - desert koji će vas oduševiti

Image

Japanski vjetar torta je koja će vas oduševiti. Donosimo vam recept za pripremu torte japanski vjetar.

20.7.2021.
15:21
VOYO logo

Japanski vjetar torta je koja se sastoji od kore koja se radi od bjelanjaka i kreme od oraha i čokolade.

Priprema ove torte je nešto zahtjevnija, ali se trud na kraju svakako isplati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanski vjetar sastojci za koru:

  • 12 bjelanjaka
  • 25 dkg šećera u prahu
  • žlica octa

Napravite koru od bjelanjaka tako da izmiksate bjelanjke uz dodavanje šećera. Na lim za pečenje stavite papri i ulijte smjesu od bjelanjaka i šećera. Neka se peče oko sat vremena na 150 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite koru, neka se hladi.

Japanski vjetar krema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 žumanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 6 dcl mlijeka
  • 5 žlica gustina
  • 25 dkg maslaca
  • 10 dkg naribane čokolade
  • 30 dkg oraha krupno mljevenih
  • 4 šlag pjene
  • pola litre mineralne vode

Žumanjke miksajte sa šećerom i gustinom. Dodajte toplo mlijeko i miješajte dok se ne zgusne.

Kada se krema ohladi i dodajte u nju maslac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite čvrsti šlag s mineralnom vodom i izdvojite 4 žlice šlaga koje umiješajte u kremu.

Kremu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte krupno mljevene orahe i naribanu čokoladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tortu japanski vjetar slažite tako da na jednu koru stavite žutu kremu, dodajte šlag. Stavite drugu koru, premažite s kremom od oraha i na nju stavite šlag.

Torta japanski vjetar je gotova i spremna za posluživanje tek kada je dobro rashlađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo