Japanski vjetar torta je koja se sastoji od kore koja se radi od bjelanjaka i kreme od oraha i čokolade.
Priprema ove torte je nešto zahtjevnija, ali se trud na kraju svakako isplati.
Japanski vjetar sastojci za koru:
- 12 bjelanjaka
- 25 dkg šećera u prahu
- žlica octa
Napravite koru od bjelanjaka tako da izmiksate bjelanjke uz dodavanje šećera. Na lim za pečenje stavite papri i ulijte smjesu od bjelanjaka i šećera. Neka se peče oko sat vremena na 150 stupnjeva.
Izvadite koru, neka se hladi.
Japanski vjetar krema:
- 12 žumanjaka
- 8 žlica šećera
- 6 dcl mlijeka
- 5 žlica gustina
- 25 dkg maslaca
- 10 dkg naribane čokolade
- 30 dkg oraha krupno mljevenih
- 4 šlag pjene
- pola litre mineralne vode
Žumanjke miksajte sa šećerom i gustinom. Dodajte toplo mlijeko i miješajte dok se ne zgusne.
Kada se krema ohladi i dodajte u nju maslac.
Napravite čvrsti šlag s mineralnom vodom i izdvojite 4 žlice šlaga koje umiješajte u kremu.
Kremu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte krupno mljevene orahe i naribanu čokoladu.
Tortu japanski vjetar slažite tako da na jednu koru stavite žutu kremu, dodajte šlag. Stavite drugu koru, premažite s kremom od oraha i na nju stavite šlag.
Torta japanski vjetar je gotova i spremna za posluživanje tek kada je dobro rashlađena.