Jela od janjetine /

Priprema sočne i ukusne janjetine na jednostavan način

Image

Za pripremu janjetine postoje različiti recepti, donosimo vam recept kako na jednostavan način pripremiti janjetinu.

20.9.2021.
14:54
VOYO logo

Planirate peći janjetinu, a ne znate na koji recept je najbolji. Donosimo jednostavan recept za pečenje janjetine.

  • ¼ šalice soli
  • 2 žlice sjeckanog svježeg ružmarina
  • 2 žlice sitno sjeckanog češnjaka
  • 1 janjeći but s kostima
  • 2 žlice maslinovog ulja

Dvadeset četiri do 36 sati prije kuhanja pomiješajte sol, ružmarin, češnjak i 1 žlicu. papar u manjoj zdjeli. Stavite janjetinu, masnu stranu prema gore, na radnu površinu. Oštrim nožem zarežite meso na par mjesta. Vrh i bočne strane janjetine obilno premažite mješavinom soli, ulazeći u rezove. Zamotajte u plastičnu foliju, stavite na obloženi lim za pečenje i ohladite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmotajte janjetinu; isperite mješavinu soli. Ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat. Janjetinu osušite, stavite u tavu za pečenje, sa masnom stranom prema gore i namažite uljem.

Postavite janjetinu u središte pećnice; zagrijte na 220°. Pecite janjetinu dok mast ne počne mrljati mrlje, oko 15 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 180 ° i nastavite peći janjetinu još 1 sat. Nastavite peći sve dok termometar s trenutnim očitanjem umetnut u središte janjetine (ne dodiruje kost) ne registrira 50 ° te onda pecite još oko 20 minuta. Prenesite janjetinu na dasku za rezanje. Lagano zapakirajte janjetinu u foliju i ostavite da se odmara 15 do 20 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo