Iznenadite goste i obitelj janjetinom iz pećnice, toliko ukusnom da će misliti da je ispod peke.
Sastojci za janjetinu iz pećnice kao da je ispod peke:
- 2kg janjećeg buta
- ružmarin
- 5 češnjaka sitno narezanih
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 glavice luka, debelo narezane
Janjetina iz pećnice kao ispod peke priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Napravite zareze na janjetini malim oštrim nožem, pod kutom, oko 5 cm u meso. Utaknite kratku grančicu ružmarina, režanj češnjaka u svaku od rupa, dobro pritisnite prstom.
Meso posvuda posolite i popaprite, a zatim janjetinu premažite maslinovim uljem. Premjestite u lim za pečenje, posložite na ploške luka. Pecite janjetinu u pećnici 20 min. Smanjite pećnicu na 190C i pecite još 20-ak minuta.
Pokrijte folijom janjetinu iz pećnice kako bi bila ukusna kao da je ispod peke i odmorite 15 minuta prije rezanja. Sačuvajte sokove s pladnja i kriške luka za pripremu umaka.