Janjeći gulaš jedan je od recepata kako možete pripremiti janjetinu. Ovo jelo poslužite kao glavno jelo. Janjeći gulaš jednostavan je za pripremu, ali treba malo više vremena kako bi meso omekšalo.
Janjeći gulaš sastojci:
- 1 kg janjetine
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 mrkve
- 2 glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- 3 žlice ružmarina
- 2,5 dcl crnog vina
- 6 dcl mesnog temeljca
- 40 dkg bijelog graha
- čili papričica
- 400 g pelati rajčice
- 3 žlice octa balzamico
Janjeći gulaš priprema:
Janjetinu narežite na kocke i stavite dinstati na malo maslinovog ulja. Dinstajte oko 10 minuta, a nakon toga izvadite iz tave. Na istoj masnoći dinstajte luk i mrkvu oko 10 minuta. Nakn toga dodajte češnjak, ružmarin i chili papričicu.
Dolijte crno vino, dodajte pelate rajčice, mesni temeljac i ocat balzamico.
Vratite janjetinu i kuhajte još oko 2 sata. Nakon toga dodajte grah i ostatak ružmarina te kuhajte još 10 minuta. Janjeći gulaš je gotov i spreman za posluživanje.