U potrazi ste za idejama za umake, koji umak pripremiti i kako pripremiti umak? Umaci su odličan odabir kako bi vaše jelo dobilo onu savršenu notu.
Postoje različite recepti i ideje za pripremu umaka, a koji umak ćete pripremiti ovisi o jelu uz koje pripremate umak. Umake možete pripremti uz pečenje.
Za umake uz pečenje u njihovoj pripremi uzmite tekućinu koju ispusti meso prilikom pečenja kao osnovu, odnosno kao temeljac. Najjednostavniji umak koji možete napraviti od temeljca od pečenja je da odlijete temeljac u zasebnu posudu, dodate malo brašna i zakuhate. U umak dodajte sol i začine prema vlastitom ukusu. Neka umak bude gust prema vašem ukusu, ako želite gušći umak tada dodajte više brašna, a za rjeđi umak stavite malo brašna. U ovaj umak možete dodati i malo rajčice, češnjaka ovisno o vlastitim željama. Umak poslužite uz pečenje.
Ideja za umak uz pečenje je i da zajedno s mesom stavite peći različito povrće. Kada se povrće ispeće, izvadite ga iz posude za pečenje i stavite u blender. Izmiksajte povrće, dodajte još malo temeljca od pečenja ako želite jači umak. Nakon toga ga začinite sa začinima prema vlastitom ukusu. Poslužite umak uz pečenje.
Umak uz pečenje poslužuje se najčešće da se s njim prelije pečenje te daje poseban ukus vašem jelu.