Kada niste sigurni što doručkovati, odaberite najpopularnije žitarice – zobene pahuljice. S njima ne možete pogriješiti, a postoji tisuću načina kako napraviti zobene pahuljice. Želite li svoj doručak popiti u obliku smoothija, želite li pojesti kašu, keksiće ili neki kolač, sve to možete sa zobenim pahuljicama. No, koji su najjednostavniji načini kako napraviti zobene pahuljice?
Najjednostavniji načini kako napraviti zobene pahuljice su smoothie i zobena kaša. Za oboje vam treba svega 10 minuta (i manje), a zasitit će vas tako da do ručka nećete morati ništa pojesti.
Smoothie se priprema prema vašoj želji i preferencijama, no evo jedan brzi recept:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 100 ml vode
- 1 zrela banana
- Šaka šumskog voća
- Dvije – tri kocke leda
- Žličica agavinog sirupa
Sve sastojke ubacite u blender, dobro izmiksajte i prelijte u čašu.
Zobena kaša ima različite varijacije, a evo recept za onu najukusniju:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2 šalice mlijeka
- 1 jabuka
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica meda
Zobene pahuljice stavite kuhati zajedno s mlijekom. Kad zakipi, smanjite vatru, dodajte med. Sve zajedno pomiješajte i kuhajte dok voda ne ispari, odnosno dok pahuljice ne nabubre i upiju vodu. Miješajte cijelo vrijeme. Kada je gotovo, prebacite u zdjelicu. Narežite jabuku na komadiće te dodajte na vrh zobene kaše. Sve pospite cimetom.
Ovo su dva načina kako napraviti zobene pahuljice, ali nemojte zaboraviti da s njima možete napraviti na desetke obroka zbog čega vam nikada neće dosaditi.