Bukovače su gljive blage teksture, a vrlo su ukusne i mogu se pripremiti kao glavno jelo. Spoj gljiva bukovača, češnjaka i maslaca daju savršenstvo okusa. Kako pripremiti gljive bukovače otkriva recept.
Sastojci potrebni za pripremu bukovača:
- 1 kg bukovača
- 2 žlice maslinovog ulja
- žličica soja umaka
- žlica maslaca
- češanj češnjaka
- peršin
- sol
- papar
Kako pripremiti bukovače:
Očistite bukovače i narežite na manje komade. Zagrijte maslinovo ulje i dinstajte bukovače na tavi. dodajte soja umak i kuhajte oko 3 minute. Nakon toga dodajte maslac i češnjak te kuhajte oko 2 minute. Na kraju začinite gljive bukovače sa soli i paprom, a i možete dodati peršin ili začin prema ukusu.
Bukovače dinstane na tavi s aromom češnjaka i maslaca su gotove, najbolje su kada se posluže odmah tople. Poslužite ih uz salatu prema želji i uživajte u ukusnom ručku.