Kiseli kupus vrlo je hranjiva i zahvalna namirnica koja se može pripremiti na različite načine. Kiseli kupus možete poslužiti samostalno kao salatu uz dodatak malo bučinog ulja, na varivo, ali možete napraviti i sekeli gulaš. Kako pripremiti kiseli kupus na sekeli gulaš otkriva recept.
Sastojci za pripremu kiselog kupusa:
- 1/2 kg svinjetine bez kosti
- 1 kg kiselog zelja - narezanog
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- žlica rajčice
- 2 srednje velike mrkve
- sol
- papar
- 1 lovorov list
- 2,5 dcl vode ili temeljca
Kako pripremiti kiseli kupus:
Na ulju dinstajte luk i čepnjak. Dodajte meso narezano na kockice i začinite ga sa soli. Nakon 15-ak minuta dodajte kiselo zelje. Dodajte mrkvu i podlijte s temeljcem. Dodajte lovorov list i žlicu koncentrata rajčice. Sve zajedno dinstajte oko 30 minuta.
Na kraju začinite sa soli i paprom prema želji. Sekeli gulaš je gotov i spreman odmah za posluživanje. Sekeli gulaš samo je jedan od načina kako pripremiti kiseli kupus.