Domaći njoki su najbolji, a u kombinaciji s umakom mogu se poslužiti i kao glavno jelo. Kako napraviti domaće njoke? Priprema je vrlo jednostavna i dovoljna su samo četiri sastojka za domaće njoke. Baza ovog recepta za njoke je krumpir, koji u kombinaciji s brašnom, jajetom i soli daje savršene njoke.
Sastojci za njoke:
- 1/2 kg krumpira
- 20 dkg brašna
- jaje
- prstohvat soli
Kako pripremiti njoke:
Ogulite krumpir i skuhajte ga. Kada se skuha pustite ga da se ohladi i propasirajte. Napravite pire od krumpira i dodajte brašno, jaje i sol. Napravite jednoličnu smjesu i kada dobijete glatko tijesto podijelite ga na manje komade.
Oblikujte valjke oko 2 centimetra debljine. Stavite kuhati vodu koju ste posolili. U slanoj kipućoj vodi skuhajte njoke. Kada njoki isplivaju na površinu vode znači da su kuhani. Dovoljno je oko 3 minute kako bi se njoki skuhali.
Domaći njoki su gotovi i možete ih poslužiti uz umak prema želji.