Kuharica /

Ideja i recept kako pripremiti domaće njoke

Image
Foto: Pixabay

Njoke u kombinaciji s različitim umacima mogu se poslužiti kao prilog, ali i kao glavno jelo. Kako pripremiti njoke otkriva recept.

11.5.2023.
16:33
Pixabay
VOYO logo

Domaći njoki su najbolji, a u kombinaciji s umakom mogu se poslužiti i kao glavno jelo. Kako napraviti domaće njoke? Priprema je vrlo jednostavna i dovoljna su samo četiri sastojka za domaće njoke. Baza ovog recepta za njoke je krumpir, koji u kombinaciji s brašnom, jajetom i soli daje savršene njoke.

Sastojci za njoke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg krumpira
  • 20 dkg brašna
  • jaje
  • prstohvat soli

Kako pripremiti njoke:

Ogulite krumpir i skuhajte ga. Kada se skuha pustite ga da se ohladi i propasirajte. Napravite pire od krumpira i dodajte brašno, jaje i sol. Napravite jednoličnu smjesu i kada dobijete glatko tijesto podijelite ga na manje komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblikujte valjke oko 2 centimetra debljine. Stavite kuhati vodu koju ste posolili. U slanoj kipućoj vodi skuhajte njoke. Kada njoki isplivaju na površinu vode znači da su kuhani. Dovoljno je oko 3 minute kako bi se njoki skuhali.

Domaći njoki su gotovi i možete ih poslužiti uz umak prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo