Glavno jelo /

Recept kako pripremiti hrskavu pohanu piletinu

Image
Foto: Pixabay

Hrskava pohana piletina veoma je ukusna i mekana i sočna iznutra. Za pohanje piletine koristite biljno ulje poput suncokretovog ili ulja uljane repice.

16.9.2022.
11:31
Pixabay
VOYO logo

Pohana piletina najviše će biti hrskava kad je svježe pečena. Pohanu piletinu možete držati u hladnjaku do dva dana, ali više neće biti tolikO hrskava. Uz hrskavu pohanu piletinu možete poslužiti prilog i salatu prema želji.

Sastojci potrebni za pripremu hrskave pohane piletine su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • piletina
  • sol
  • papar
  • brašno
  • kukuruzni škrob
  • mljevena paprika
  • češnjak u prahu
  • sušeni origano
  • sušeni bosiljak
  • mlijeko
  • jaja
  • ulje za prženje

Upute za pripremu hrskave pohane piletine:

1. U zdjeli pomiješajte mlijeko, jaja, sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U drugu zdjelu stavite brašno, kukuruzni škrob i začine. Promiješajte.

3. Svaki komad piletine stavite prvo u smjesu jaja i mlijeka.

4. Zatim svaki komad piletine stavite u smjesu s brašnom i škrobom.

5. Zagrijte ulje u tavi i stavite komade piletine u vruće ulje. Pržite svaku stranu piletine otprilike 5 minuta ili koliko je potrebno da porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Hrskavu pohanu piletinu izvadite iz ulja i stavite na papirnate ubruse. Ostavite ih da odstoje barem 10 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo