Pohana piletina najviše će biti hrskava kad je svježe pečena. Pohanu piletinu možete držati u hladnjaku do dva dana, ali više neće biti tolikO hrskava. Uz hrskavu pohanu piletinu možete poslužiti prilog i salatu prema želji.
Sastojci potrebni za pripremu hrskave pohane piletine su:
- piletina
- sol
- papar
- brašno
- kukuruzni škrob
- mljevena paprika
- češnjak u prahu
- sušeni origano
- sušeni bosiljak
- mlijeko
- jaja
- ulje za prženje
Upute za pripremu hrskave pohane piletine:
1. U zdjeli pomiješajte mlijeko, jaja, sol i papar.
2. U drugu zdjelu stavite brašno, kukuruzni škrob i začine. Promiješajte.
3. Svaki komad piletine stavite prvo u smjesu jaja i mlijeka.
4. Zatim svaki komad piletine stavite u smjesu s brašnom i škrobom.
5. Zagrijte ulje u tavi i stavite komade piletine u vruće ulje. Pržite svaku stranu piletine otprilike 5 minuta ili koliko je potrebno da porumeni.
6. Hrskavu pohanu piletinu izvadite iz ulja i stavite na papirnate ubruse. Ostavite ih da odstoje barem 10 minuta prije posluživanja.