Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna jedan je od načina kako možete pripremiti piletinu. Ovo brzo i jednostavno jelo oduševit će vaše ukućane.
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna sastojci:
- 4 pileća filea
- 10 dkg škrobnog brašna
- 1 dcl limunovog soka
- 4 dkg smeđeg šećera
- 0,3 dcl sojinom umaka
- 0,3 dcl sherry
- 2 dcl pileće juhe
- mladi luk
- sol
- ulje
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna priprema:
Piletinu marinirajte u marinadi od smeđeg šećera, soka od limuna, sojinog umaka i suhog sherryja. Neka odstoji pola sata. Nakon toga uvaljajte piletinu u brašno i stavite pržiti u duboku masnoću.
U amrinadu još dodajte škrobno brašno i malo juhe te stavite na tavu par minuta kako biste dobili gusti umak.
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna je gotova i možete je poslužiti s umakom.