Što se tiče piletine, jednostavno nema ničeg ukusnijeg od sočnog, hrskavog komada dobre pržene piletine za prste polizati. Saznajte kako se priprema hrskava piletina.
Sastojci za hrskavu piletinu:
- 6 pilećih bataka
- 6 pilećih bataka
- 3 šalice mlaćenice
- pola šalice ljutog umaka po želji
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 3 šalice brašna
- pola šalice kukuruznog škroba
- 1 žlica soli
- 1 žlica paprike
- 2 žličice luka u prahu
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica sušenog origana
- 1 žličica sušenog bosiljka
Hrskava piletina - priprema:
U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte mlaćenicu, ljuti umak, sol i papar u zdjeli za miješanje. Dodajte komade piletine. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 4 sata. Kada ste spremni za kuhanje, ulijte biljno ulje u tavu i zagrijte.
Pripremite pohanje tako da pomiješate brašno, kukuruzni škrob, luk u prahu, češnjak u prahu, origano, bosiljak, bijeli papar, kajenski papar, papriku i sol u plastičnoj vrećici koja se može zatvoriti ili plitkoj posudi. Temeljito promiješajte.
Radeći jedan po jedan, izvadite komade piletine iz smjese mlaćenice. Lagano protresite kako biste uklonili višak. Stavite ga u smjesu za pohanje i dobro premažite. Uklonite višak kako biste dobili savršene komade hrskave piletine.
Stavite pohanu piletinu u ulje zagrijano na 180 stupnjeva. Pržite po 3-4 komada. Pržite svaki komad 15 minuta, okrećući svaki komad otprilike na pola. Izvadite iz ulja i stavite na papirnate ubruse. Ostavite ih da odstoje barem 10 minuta prije posluživanja. Sada je vaša hrskava piletina spremna za posluživanje.