Jela s piletinom /

Recept kako pripremiti ukusnu hrskavu piletinu

Image
Foto: Pixabay

Naučite kako napraviti savršenu prženu piletinu s najhrskavijim, najukusnijim hrskavim mesom izvana s vlažnim i sočnim mesom iznutra.

1.9.2022.
17:03
Pixabay
VOYO logo

Što se tiče piletine, jednostavno nema ničeg ukusnijeg od sočnog, hrskavog komada dobre pržene piletine za prste polizati. Saznajte kako se priprema hrskava piletina.

Sastojci za hrskavu piletinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 pilećih bataka
  • 6 pilećih bataka
  • 3 šalice mlaćenice
  • pola šalice ljutog umaka po želji
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 3 šalice brašna
  • pola šalice kukuruznog škroba
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica paprike
  • 2 žličice luka u prahu
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica sušenog bosiljka

Hrskava piletina - priprema:

U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte mlaćenicu, ljuti umak, sol i papar u zdjeli za miješanje. Dodajte komade piletine. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 4 sata. Kada ste spremni za kuhanje, ulijte biljno ulje u tavu i zagrijte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite pohanje tako da pomiješate brašno, kukuruzni škrob, luk u prahu, češnjak u prahu, origano, bosiljak, bijeli papar, kajenski papar, papriku i sol u plastičnoj vrećici koja se može zatvoriti ili plitkoj posudi. Temeljito promiješajte.

Radeći jedan po jedan, izvadite komade piletine iz smjese mlaćenice. Lagano protresite kako biste uklonili višak. Stavite ga u smjesu za pohanje i dobro premažite. Uklonite višak kako biste dobili savršene komade hrskave piletine.

Stavite pohanu piletinu u ulje zagrijano na 180 stupnjeva. Pržite po 3-4 komada. Pržite svaki komad 15 minuta, okrećući svaki komad otprilike na pola. Izvadite iz ulja i stavite na papirnate ubruse. Ostavite ih da odstoje barem 10 minuta prije posluživanja. Sada je vaša hrskava piletina spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo