Hladna salata od tunjevine i tjestenine savršen je i jednostavan obrok za vrijeme vrućih ljetnih dana.
Sastojci za hladnu salatu od tunjevine i tjestenine:
- 100 g tjestenine
- 125 g brokule
- 200 g kukuruza
- 10 cherry rajčica
- 2-3 žlice majoneze
- 160 g tune u konzervi
- Svježe mljeveni crni papar
- Listovi zelene salate
Posudu srednju veličine do pola napunite vodom i zakuhajte. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i vratite da zavrije. Kod pripreme hladne salate s tunjevinom i tjesteninom, tjesteninu kuhajte otprilike osam minuta, ili prema uputama na pakiranju, uz povremeno miješanje. Dodajte brokulu i kuhajte sve još dvije minute.
Nakon toga isperite tjesteninu i brokulu u cjedilu pod tekućom vodom dok se ne ohlade. Dobro ocijedite i prelijte u zdjelu za miješanje. Pospite preko kukuruza šećerca i rajčice. Dodajte majonezu, začinite crnim paprom i miješajte dok se ne sjedini kako bi hladna salata od tunjevine i tjestenine bila što ukusnija.
Vilicom natrgajte tunjevinu u salatu i lagano promiješajte sve sastojke. Hladnu salatu od tunjevine i tjestenine poslužite na podlozi od lišća zelene salate, ako je koristite.