Recept i priprema /

Hladna salata od tunjevine i tjestenine kao glavno jelo

Image

Kombinacija tunjevine i tjestenine postaje sve popularnija u salatama. Kako pripremiti hladnu salatu od tunjevine i tjestenine?

17.8.2022.
16:42
VOYO logo

Hladna salata od tunjevine i tjestenine savršen je i jednostavan obrok za vrijeme vrućih ljetnih dana.

Sastojci za hladnu salatu od tunjevine i tjestenine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 g tjestenine
  • 125 g brokule
  • 200 g kukuruza
  • 10 cherry rajčica
  • 2-3 žlice majoneze
  • 160 g tune u konzervi
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Listovi zelene salate

Posudu srednju veličine do pola napunite vodom i zakuhajte. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i vratite da zavrije. Kod pripreme hladne salate s tunjevinom i tjesteninom, tjesteninu kuhajte otprilike osam minuta, ili prema uputama na pakiranju, uz povremeno miješanje. Dodajte brokulu i kuhajte sve još dvije minute.

Nakon toga isperite tjesteninu i brokulu u cjedilu pod tekućom vodom dok se ne ohlade. Dobro ocijedite i prelijte u zdjelu za miješanje. Pospite preko kukuruza šećerca i rajčice. Dodajte majonezu, začinite crnim paprom i miješajte dok se ne sjedini kako bi hladna salata od tunjevine i tjestenine bila što ukusnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vilicom natrgajte tunjevinu u salatu i lagano promiješajte sve sastojke. Hladnu salatu od tunjevine i tjestenine poslužite na podlozi od lišća zelene salate, ako je koristite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo