Recept i priprema /

Hladna salata od tunjevine i tjestenine kao glavno jelo

Image

Kombinacija tunjevine i tjestenine postaje sve popularnija u salatama. Kako pripremiti hladnu salatu od tunjevine i tjestenine?

17.8.2022.
16:42
VOYO logo

Hladna salata od tunjevine i tjestenine savršen je i jednostavan obrok za vrijeme vrućih ljetnih dana.

Sastojci za hladnu salatu od tunjevine i tjestenine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 g tjestenine
  • 125 g brokule
  • 200 g kukuruza
  • 10 cherry rajčica
  • 2-3 žlice majoneze
  • 160 g tune u konzervi
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Listovi zelene salate

Posudu srednju veličine do pola napunite vodom i zakuhajte. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i vratite da zavrije. Kod pripreme hladne salate s tunjevinom i tjesteninom, tjesteninu kuhajte otprilike osam minuta, ili prema uputama na pakiranju, uz povremeno miješanje. Dodajte brokulu i kuhajte sve još dvije minute.

Nakon toga isperite tjesteninu i brokulu u cjedilu pod tekućom vodom dok se ne ohlade. Dobro ocijedite i prelijte u zdjelu za miješanje. Pospite preko kukuruza šećerca i rajčice. Dodajte majonezu, začinite crnim paprom i miješajte dok se ne sjedini kako bi hladna salata od tunjevine i tjestenine bila što ukusnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vilicom natrgajte tunjevinu u salatu i lagano promiješajte sve sastojke. Hladnu salatu od tunjevine i tjestenine poslužite na podlozi od lišća zelene salate, ako je koristite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo