Pripremu hladne salate od povrća započnite sjeckanjem velike zdjele ljetnog povrća. Pokušajte upotrijebiti što veću i raznovrsniju količinu povrća kako bi vaša hladna salata bila što ukusnija.
Sastojci potrebni za hladnu salatu od povrća:
- 2 cvjetače
- 4 mrkve
- 25 dkg cherry rajčica
- kiseli krastavac
- paprika
- pola šalice maslinovog ulja
- pola šalice vinskog octa
- mljevena ljutika
- 4 žličice senfa
- začini prema želji
- dva usitnjena češnja češnjaka
Hladna salata od povrća priprema:
Skuhajte cvjetaču i mrkvu. Zatim ohladite i narežite na manje komade. Narežite i papriku te na četvrtine izrežite cherry rajčice.
Dodajte i jedan krastavac koji iscijedite prije sjeckanja kako vam dressing za salatu ne bi bio vodenast. Povrće dobro izmiješajte i začinite s dresingom.
Dresing napravite od pola šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i crvenog vinskog octa, dvije žlice mljevene ljutike, četiri žličice senfa, dvije žličice začina prema želji i dva usitnjena češnja češnjaka.
Sol i papar dodajte prema vlastitom ukusu. Većinu mješavine prelijte preko povrća, a zatim i stavite u hladnjak da se marinira najmanje četiri sata ili preko noći. Što se dulje marinira, hladna salata od povrća će biti bolja.