Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept /

Hladna juha od tikvica idealna kao predjelo

Hladna juha od tikvica savršeno je jelo od tikvica. Uz pomoć recepta pripremite hladnu juhu od tikvica i uživajte.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Hladna juha od tikvica glatka, blaga i ukusna. Tijekom vrućih ljetnih dana ova hladna juha od tikvica nudi osvježenje baš kakvo trebate.

Sastojci potrebni za hladnu juhu od tikvica:

2 žlice maslinovog ulja

luk

sol, papar

6 tikvica srednje veličine

4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca

limenka graha

2 žlice svježih listova estragona

naribana limunova korica

šalica jogurta

Priprema hladne juhe od tikvica:

U velikom loncu na srednje laganoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk, češnjak, sol i papar i kuhajte, miješajući, dok ne omekša, oko 2 minute. Dodajte tikvice i juhu, pojačajte vatru i zakuhajte.

Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i pirjajte, povremeno miješajući, dok tikvice ne omekšaju, oko 10 minuta. Umiješajte grah, estragon i koricu limuna, te maknite s vatre.

Pustite da se juha potpuno ohladi, a zatim dodajte jogurt i izmiksajte u pire. Kušajte i po želji dodatno začinite. Prebacite u posudu s poklopcem i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata ili dok se potpuno ne ohladi.

Pri serviranju hladne juhe od tikvica, ukrasite porciju s nekoliko listova estragona.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike