Hladna juha od tikvica glatka, blaga i ukusna. Tijekom vrućih ljetnih dana ova hladna juha od tikvica nudi osvježenje baš kakvo trebate.
Sastojci potrebni za hladnu juhu od tikvica:
- 2 žlice maslinovog ulja
- luk
- sol, papar
- 6 tikvica srednje veličine
- 4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
- limenka graha
- 2 žlice svježih listova estragona
- naribana limunova korica
- šalica jogurta
Priprema hladne juhe od tikvica:
U velikom loncu na srednje laganoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk, češnjak, sol i papar i kuhajte, miješajući, dok ne omekša, oko 2 minute. Dodajte tikvice i juhu, pojačajte vatru i zakuhajte.
Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i pirjajte, povremeno miješajući, dok tikvice ne omekšaju, oko 10 minuta. Umiješajte grah, estragon i koricu limuna, te maknite s vatre.
Pustite da se juha potpuno ohladi, a zatim dodajte jogurt i izmiksajte u pire. Kušajte i po želji dodatno začinite. Prebacite u posudu s poklopcem i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata ili dok se potpuno ne ohladi.
Pri serviranju hladne juhe od tikvica, ukrasite porciju s nekoliko listova estragona.