Gulaš od govedine odličan je odabir kao glavno jelo. Prema receptu za pripremu gulaša od govedinu potrebno vam je oko dva sata. Kako pripremiti gulaš od govedine?
Sastojci za gulaš od govedine:
- 1 glavica luka
- 2 celera
- 2 žlice ulja
- 3 mrkve
- 2 lovorova lista
- 2 žlice pirea od rajčice
- 2 žlice Worcestershire umaka
- 2 goveđe kocke za temeljac
- 1 kg junetine za dinstanje
- ½ male vezice peršina, nasjeckanog
Priprema gulaša od govedine:
Za početak pripreme gulaša od govedine, sitno narezani luk i celer pržite na jednoj žlici ulja na laganoj vatri dok ne počnu omekšavati. Nakon pet minuta dodajte mrkvu i lovor te pržite još dvije minute.
Umiješajte Worcestershire umak, dodajte 6 dcl kipuće vode, promiješajte i sporo kuhajte. Za gulaš od govedine izmrvite goveđe kocke i promiješajte, a zatim začinite paprom.
Očistite tavu i pržite govedinu za gulaš na preostalom ulju u dok dobro ne porumeni, a zatim svaku porciju stavite gulaš od govedine na kuhanje. Kuhajte na laganoj temperaturi oko dva sata.
Gulaš od govedine začinite prema želji.