Kuharica /

Gulaš od gljiva i krumpira - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tražite ukusan i zdrav način da se zasitite za večeru? Ovaj gulaš od gljiva i krumpira sigurno će zadovoljiti cijelu obitelj! Glavni sastojak su gljive koje će mu dati izvanredan okus.

12.8.2023.
11:55
Pixabay
VOYO logo

Ovaj fini gulaš s krumpirom i gljivama nudi savršenu kombinaciju finih okusa i tekstura. Otkrijte kako se priprema gulaš od gljiva i krumpira.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 400 g šampinjona, narezanih na ploške
  • 30 ml maslinovog ulja ili neslanog maslaca
  • 60 ml brašna
  • 240 ml crnog vina
  • 15 ml crvenog vinskog octa
  • 1000 ml temeljca od gljiva
  • 2 lista lovora
  • 2 grančice svježeg lišća timijana
  • 2 mrkve, oguljene i nasjeckane
  • 2 crvena krumpira, oguljena i nasjeckana
  • pola žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra

Priprema gulaša od gljiva i krumpira:

U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje ili maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani žuti luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte narezane šampinjone te ih dinstajte dok ne omekšaju i otpuste vodu. Posipajte brašno po povrću i gljivama, dobro promiješajte kako bi se napravila zaprška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte crno vino i crveni vinski ocat, te miješajte dok se sastojci sjedine. Postupno ulijevajte temeljac od gljiva uz stalno miješanje kako biste izbjegli stvaranje grudica. Dodajte listove lovora i grančice svježeg timijana. Dodajte nasjeckane mrkve i krumpire. Posolite i popaprite po ukusu.

Smanjite vatru na nisku, pokrijte posudu i pustite da se gulaš krčka lagano oko 20-30 minuta ili dok povrće ne omekša. Maknite listove lovora i grančice timijana prije posluživanja. Poslužite gulaš od gljiva i krumpira topao, po mogućnosti uz svježe pečeni kruh ili drugi prilog po vašem izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo