Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques oduševit će sve ljubitelje morskih specijaliteta. Jakobove kapice mogu se pripremati na različite načine, donosimo vam recept kako pripremiti granitirane Jakobove kapice.
Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques sastojci:
- 6 jakobovih kapica
- 12 dkg mozzarelle
- 20 dkg sjeckane rajčice
- 8 listova bosiljka
- 8 dkg sira
- maslinovo ulje
- limun
- sol
- papar
Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques priprema:
Pomiješajte narezanu rajčicu sa svježim bosiljkom i maslinovim uljem. Začinite sa soli i paprom.
Rastvorite školjke te odvojite meso u donjem poklopcu, meso i ikru koju ste odvojili operete i narežete na kocke. Oklope školjki prokuhajte u vodi oko pet minuta.
U posudu stavite mozzarellu narezanu na kockice te dodajte meso školjaka i promiješajte.
Oklope od školjaka nadjenite sa žlicom sa smjesom od rajčice, mozazere i školjaka, sira te složite na lim za pečenje. Na podlogu lima za pečenje pospite sol. Pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva. Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques su gotove i spremne za posluživanje.