Morski plodovi /

Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques

Image

Gratinirane Jakobove kapice ili školjke St. Jacques pripremaju se brzo i jednostavno. Donosimo vam recept za pripremu granitiranih Jakobovih kapica.

2.7.2021.
13:51
VOYO logo

Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques oduševit će sve ljubitelje morskih specijaliteta. Jakobove kapice mogu se pripremati na različite načine, donosimo vam recept kako pripremiti granitirane Jakobove kapice.

Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jakobovih kapica
  • 12 dkg mozzarelle
  • 20 dkg sjeckane rajčice
  • 8 listova bosiljka
  • 8 dkg sira
  • maslinovo ulje
  • limun
  • sol
  • papar

Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques priprema:

Pomiješajte narezanu rajčicu sa svježim bosiljkom i maslinovim uljem. Začinite sa soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rastvorite školjke te odvojite meso u donjem poklopcu, meso i ikru koju ste odvojili operete i narežete na kocke. Oklope školjki prokuhajte u vodi oko pet minuta.

U posudu stavite mozzarellu narezanu na kockice te dodajte meso školjaka i promiješajte.

Oklope od školjaka nadjenite sa žlicom sa smjesom od rajčice, mozazere i školjaka, sira te složite na lim za pečenje. Na podlogu lima za pečenje pospite sol. Pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva. Gratinirane Jakobove kapice - školjke St. Jacques su gotove i spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo