Kod pripremanja gratinirane blitve, količinu sastojaka možete sami prilagoditi.
Sastojci potrebni za pripremu gratinirane blitve su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 500 g blitve, stabljike i listovi
- sol
- maslac
- 1 žlica senfa
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- šaka ribanog parmezana
- svježi mljeveni crni papar
Upute za pripremu gratinirane blitve:
- Zagrijte pećnicu na 180°.
- Odrežite listove blitve sa stabljika. Narežite stabljike na kratke komade, a zatim ih kratko kuhajte u kipućoj, lagano posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Uklonite peteljke. Listove kratko ukapajte u kipuću vodu, dok se ne opuste. Ocijedite, pustite da se ohladi i ocijedite listove. Stabljike i lišće raširite u maslacem namazanu plitku posudu za pećnicu.
- Stavite senf u zdjelu i umiješajte vrhnje te mljevenu sol i crni papar.
- Začinjeno vrhnje prelijte preko stabljika i listova, prekrijte naribanim parmezanom i pecite 35 do 40 minuta dok vrh ne dobije svijetlu koricu boje meda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa