Kod pripremanja gratinirane blitve, količinu sastojaka možete sami prilagoditi.
Sastojci potrebni za pripremu gratinirane blitve su:
- 500 g blitve, stabljike i listovi
- sol
- maslac
- 1 žlica senfa
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- šaka ribanog parmezana
- svježi mljeveni crni papar
Upute za pripremu gratinirane blitve:
- Zagrijte pećnicu na 180°.
- Odrežite listove blitve sa stabljika. Narežite stabljike na kratke komade, a zatim ih kratko kuhajte u kipućoj, lagano posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Uklonite peteljke. Listove kratko ukapajte u kipuću vodu, dok se ne opuste. Ocijedite, pustite da se ohladi i ocijedite listove. Stabljike i lišće raširite u maslacem namazanu plitku posudu za pećnicu.
- Stavite senf u zdjelu i umiješajte vrhnje te mljevenu sol i crni papar.
- Začinjeno vrhnje prelijte preko stabljika i listova, prekrijte naribanim parmezanom i pecite 35 do 40 minuta dok vrh ne dobije svijetlu koricu boje meda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa