Grašak se ne kuha samo u juhama ili varivima. Kako pripremiti grašak kao prilog uz meso?
Recept za pripremu graška kao priloga uz meso je vrlo jednostavan za pripremu. Za pripremu graška kao priloga trebaju vam sljedeći sastojci:
- luk
- grašak
- ulje
- voda
- začini
Na tavici popržite sitno nasjeckan luk. Pržite ga sve dok on ne primi zlatno-smeđu boju i tada na njega dodajte grašak. Grašak začinite začinima po želji (sol, papar) i pustite da se kuha. Kada tekućina ispari, dodati vode i kuhati sve dok grašak nije gotov i spreman za jelo.
Kada grašak omekša na njega dodajte vrhnje za kuhanje i sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još začina u umak i kuhajte dok umak ne počne ključati. Čim zakuha, maknite grašak sa vatre i možete ga poslužiti.
Grašak kao prilog uz meso odgovara gotovo uz sve vrste mesa, ali se ipak nekako najbolje slaže sa piletinom.