Priprema hrane u fritezi ima svoje prednosti, bilo da tražite brzo jelo nakon posla ili eksperimentirate s kuhanjem s malo masnoće kod kuće. Friteza na vrući zrak radi kruženjem vrlo vrućeg zraka oko hrane, tako da je potrebna samo mala količina masnoće za ispeći hranu, a pregrijani zrak rezultira nevjerojatno sočnim jelom. No, koje recepte pripremiti u fritezi na vrući zrak?
Piletina je prvi recept za fritezu na vrući zrak koji štedi vaše vrijeme i energiju. Kuhanje piletine u fritezi može uštedjeti više od 80% energije, a time i troškova u usporedbi s električnom pećnicom. Osim toga, cijelo pile može se lijepo ispeći za 60 minuta, a rezultat će biti ukusno pečeno pile s hrskavom kožicom.
Tofu je još jedan recept za fritezu na vrući zrak. Friteze koriste 95% manje ulja od prženja u dubokom ulju, tako da možete postići hrskavu, ali zdravu završnicu. Postupak za pripremu ukusnog tofua iz friteze na vrući zrak je jednostavan. Jednostavno ih začinite ili marinirajte prije nego što ih stavite u fritezu.
Pomfrit je još jedan ukusan recept iz friteze na vrući zrak. Jednostavno izrežite krumpir na sličnu veličinu i stavite u košaricu friteze u jednom sloju. Pržite na zraku oko 12 do 15 minuta, miješajući nakon 7 minuta. Ovi recepti za fritezu na vrući zrak su zdravi i ukusni.