Fini biskvit od badema posebno je fin upravo zbog svoje sočnosti i spoja s bademima. Priprema nije teška, a najzahtjevniji dio kada se odlučite na fini biskvit od badema je pronalazak badema i njihovo prženje i blendanje. No, sve drugo je vrlo jednostavno, lagano i brzo.
Od sastojaka za fini biskvit od badema trebate:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 6 bjelanjka
- 100 grama šećera
- 300 grama badema
- 300 grama oštrog brašna
- Pola vrećice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Fini biskvit od badema priprema:
- Za početak popržite bademe i krpom ih oljuštite.
- Stavite ih u blender s malo vode te ih sameljite dok ne postanu prah.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Izmiksajte bjelanjke u snijeg.
- Dodajte snijegu ostale sastojke, uključujući bademe i sve dobro kuhačom pomiješajte.. Za to vrijeme stavite da se pećnica grije na 180 stupnjeva.
- Smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeli lim za pečenje.
- Pecite 15 minuta.
- Provjerite čačkalicom je li fini biskvit od badema pečen.
Ako želite, kada se biskvit hladi, prionite na pripremu krema, a ako ipak za to nemate volje, poslužite ga uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa