Fini biskvit od badema posebno je fin upravo zbog svoje sočnosti i spoja s bademima. Priprema nije teška, a najzahtjevniji dio kada se odlučite na fini biskvit od badema je pronalazak badema i njihovo prženje i blendanje. No, sve drugo je vrlo jednostavno, lagano i brzo.
Od sastojaka za fini biskvit od badema trebate:
- 6 bjelanjka
- 100 grama šećera
- 300 grama badema
- 300 grama oštrog brašna
- Pola vrećice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Fini biskvit od badema priprema:
- Za početak popržite bademe i krpom ih oljuštite.
- Stavite ih u blender s malo vode te ih sameljite dok ne postanu prah.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Izmiksajte bjelanjke u snijeg.
- Dodajte snijegu ostale sastojke, uključujući bademe i sve dobro kuhačom pomiješajte.. Za to vrijeme stavite da se pećnica grije na 180 stupnjeva.
- Smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeli lim za pečenje.
- Pecite 15 minuta.
- Provjerite čačkalicom je li fini biskvit od badema pečen.
Ako želite, kada se biskvit hladi, prionite na pripremu krema, a ako ipak za to nemate volje, poslužite ga uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa