Fini biskvit od bjelanjaka je upravo ono što vam treba, ako želite pripremiti jednostavan kolač. Ovdje se nalaze sastojci za fini biskvit od bjelanjaka.
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 130 g brašna za kolače
Kako se priprema fini biskvit od bjelanjaka?
Zagrijte pećnicu na 180 °C i razdvojite jaja u dvije zasebne zdjele. Uzmite zdjelu sa žumanjcima i dodajte pola finog šećera i cijeli vanilin šećer. Sastojke miješajte električnom miješalicom dok ne postanu vrlo pjenasti i ostavite sa strane.
Zagrabite zdjelu s bjelanjcima i dodajte drugu polovicu finog šećera. Tucite ih dok ne postanu vrlo čvrsti. U zdjelu za miješanje s tučenim žumanjcima lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Zatim preko toga prosijte brašno i umiješajte.
Tijesto napunite u kalupe (oko tri četvrtine) i stavite napunjene kalupe u pećnicu. Pecite na srednjoj polici pola sata. Izvadite kalup(e) iz pećnice i ostavite da se ohladi 15 minuta.
Prije otvaranja kalupa za opruge jednom zarežite uzduž ruba oštrim nožem kako se tijesto ne bi zalijepilo za stranice. Izvadite tijesto iz kalupa i ostavite da se dalje hladi na rešetki. Kad tijesto više nije toplo, uzmite prvi fini biskvit od bjelanjaka i prerežite ga na pola. Učinite isto s drugim finim biskvitom.