Recept za juhu /

Fina juha od rajčice odličan izbor za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Konzumacijom juhe od rajčice smanjit ćete rizik od brojnih bolesti. Kako pripremiti finu juhu od rajčice?

5.11.2022.
14:33
Pixabay
VOYO logo

Juha od rajčice izvrstan je izvor antioksidansa, uključujući likopen, flavonoide i vitamine C i E.

Sastojci za finu juhu od rajčice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg zrelih rajčica
  • prstohvat šećera
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki luk
  • 1 mrkva
  • grančica majčine dušice i 2 svježa lista lovora
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica sušene rajčice
  • 600 ml temeljca od povrća
  • 2 žlice mascarpone sira

Fina juha od rajčice priprema:

Kada pripremate finu juhu od rajčice, u prvom koraku zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Zakuhajte posudu s vodom i pripremite zdjelu ledene vode. Izrežite mali prorez na dnu svake rajčice, a zatim uranjajte u kipuću vodu u serijama na 10 sekundi, a zatim ih izvadite u ledenu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijedite i ogulite rajčice pa prepolovite i stavite na lim za pečenje prerezanom stranom prema gore. Pospite solju, paprom i šećerom. Prelijte octom i jednom žlicom maslinovog ulja. Pecite rajčice sat vremena dok se napola ne osuše i ostavite ih sa strane, kako bi juha bila što finija.

Zagrijte preostalo ulje u velikom loncu i lagano pržite luk i mrkvu oko deset minuta dok ne omekša. Dodajte bilje i češnjak i kuhajte još minutu. Umiješajte pire od rajčice pa dodajte pečene rajčice i sokove iz pladnja. Prelijte temeljcem i začinite solju i paprom. Pustite da zakipi pa smanjite vatru i kuhajte desetak minuta.

U finu juhu od rajčice dodajte mascarpone pa skinite s vatre i dobro izmiksajte štapnom miješalicom. Za večeru poslužite juhu s grančicom majčine dušice i malo kvalitetnog maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo