Recept i priprema /

Kako se priprema fina juha od bundeve?

Image
Foto: Pixabay

Fina juha od bundeve savršena je da vas zagrije u hladnim jesenskim danima. Kako se priprema fina juha od bundeve?

23.7.2022.
14:26
Pixabay
VOYO logo

Fina juha od bundeve može se pripremiti od različitih vrsta tikvi. No ipak, fina juha od bundeve najčešće se priprema od muškatne tikve. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat ćete obožavati!

Lista sastojaka za finu juhu od bundeve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g očišćene bundeve
  • 1 manji luk
  • 1 kocka povrtnog temeljca
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • začini po želji

Luk nasjeckajte na sitno i stavite ga na zagrijano ulje. Pržite ga dok ne poprimi zlatnu boju pa na njega dodajte očišćenu i narezanu tikvu. Neka se bundeva preprži svega 2 do 3 minute pa je začinite začinima po želji (sol, Vegeta, papar, itd.) Zatim sve zajedno zalijte vodom, dodajte povrtni temeljac pa pokrijte i pustite da se kuha. Nakon što je bundeva kuhana, zgnječite ju. Ako je potrebno, možete koristiti štapni mikser. Sada dodajte vrhnje za kuhanje i pustite juhu da prokuha uz miješanje. U ovom koraku, probajte finu juhu od bundeve pa prema potrebi dodajte začine koji nedostaju.

Fina juha od bundeve je sada gotova i spremna za posluživanje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo