Fina juha od bundeve može se pripremiti od različitih vrsta tikvi. No ipak, fina juha od bundeve najčešće se priprema od muškatne tikve. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat ćete obožavati!
Lista sastojaka za finu juhu od bundeve:
- 600 g očišćene bundeve
- 1 manji luk
- 1 kocka povrtnog temeljca
- 1 vrhnje za kuhanje
- začini po želji
Luk nasjeckajte na sitno i stavite ga na zagrijano ulje. Pržite ga dok ne poprimi zlatnu boju pa na njega dodajte očišćenu i narezanu tikvu. Neka se bundeva preprži svega 2 do 3 minute pa je začinite začinima po želji (sol, Vegeta, papar, itd.) Zatim sve zajedno zalijte vodom, dodajte povrtni temeljac pa pokrijte i pustite da se kuha. Nakon što je bundeva kuhana, zgnječite ju. Ako je potrebno, možete koristiti štapni mikser. Sada dodajte vrhnje za kuhanje i pustite juhu da prokuha uz miješanje. U ovom koraku, probajte finu juhu od bundeve pa prema potrebi dodajte začine koji nedostaju.
Fina juha od bundeve je sada gotova i spremna za posluživanje!