Naša Edita Misirić rashladit će vas odličnim sladoledom iz kućne radinosti. S kulinarskom ekipom iz "Majstora kuhara" složila je slasticu za prste polizati.
Evo recepta!
Namirnice:
- Jogurt – 100 g
- Vrhnje za šlag – 500 g
- Šumsko voće – 200 g
- Šećer u prahu – 100 g
- Vanili šećer burbon – 50 g
Priprema:
U multipraktiku od šumskog voća napraviti glatki pire te ga staviti u hladnjak da se ohladi. Za to vrijeme staviti u zamrzivač metalnu posudu u kojoj ćemo miješati sladoled. Od vrhnja za šlag napraviti šlag u kojeg dodajemo vanili burbon šečer. Iz zamrzivača izvaditi zdjelu te ju staviti u posudu s ledom. U njoj lagano promiješati šlag s pireom od voća i jogurtom.
Dobro promiješanu smijesu puniti u kalupe prethodno ohlađene u zamrzivaču te vratiti napunjene posudice u zamrzivač dok se ne smrznu