Ovo je starinski recept za domaći sladoled od jaja koji svi vole! Ovaj recept za domaći sladoled od vanilije na bazi kreme ima okus omiljenog sladoleda u slastičarnici.
Sastojci za domaći sladoled od jaja:
- 4 žumanjka
- pola šalice granuliranog šećera
- šalica punomasnog mlijeka
- šalica vrhnja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema domaćeg sladoleda od jaja:
Dodajte žumanjke i šećer u srednju posudu i miksajte dok ne poprime svijetlo žutu boju i dobro se sjedine. U drugoj maloj tavi za umak zagrijte mlijeko na srednje niskoj temperaturi dok ne počne ključati. Nemojte miješati. U smjesu jaja i šećera postupno dodajte mlijeko uz neprestano miješanje. Vratite na vatru, ali ne dopustite da zavrije.
Čim postigne odgovarajuću temperaturu, maknite ga s vatre. Ulijte bazu od kreme u hermetički zatvorenu posudu i pohranite u hladnjak dok se ne ohladi. Što se baza od kreme dulje hladi, to će vaš sladoled biti kremastiji.
Kada je baza za domaći sladoled od jaja spremna, umiješajte vrhnje i ekstrakt vanilije i ulijte u aparat za sladoled i obradite prema uputama za aparat za sladoled. Domaći sladoled od jaja je već gotov.