Sve što vam treba je malo brašna, soli, jaja, ljubav i valjak za tijesto da napravite ove domaće rezance s jajima po receptu. Evo kako se pripremaju domaći rezanci na brzinu.
Domaći rezanci na brzinu sastojci:
- 200 g brašna
- pola žličice soli
- 2 jaja
Kako se pripremaju domaći rezanci na brzinu?
Umiješajte brašno i sol. Napravite rupu u sredini. Razbijte jaja u rupu. Vilicom umutite jaja tako da se brašno polako umiješa u tijesto. Miješajte dok se ne formira tijesto. Tijesto će biti ljepljivo.
Okrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i sjajno. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta do preko noći.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na željenu debljinu. Zapamtite, malo će nabubriti dok ih kuhate. Rezačem za pizzu izrežite rezance na jednake oblike. Kao alternativa, lagano pobrašnite vrh tijesta, a zatim lagano razvaljajte tijesto kao što biste razvaljali tortu. Oštrim nožem domaće rezance pripremljene na brzinu narežite na jednake komade.
Za sušenje stavite na rešetku 2 do 3 sata. Zapakirajte rezance u hermetički zatvorenu posudu. Ostavite u hladnjaku do 3 dana ili zamrznite do 8 mjeseci. Za kuhanje zakuhajte 3 litre vode i 1 žličicu soli. Polako dodajte rezance u kipuću vodu da se ne zalijepe i kuhajte 1 do 2 minute. Dobro ocijedite ako dodajete umak. Sada ste sigurni kako se pripremaju domaći rezanci na brzinu.